הפחתת דלקתיות בגוף- תזונה כמפתח להפחתת כאבים ושיפור הבריאות הכללית
מאת נטע רווה קדמי
דלקת היא מנגנון טבעי וחיוני של הגוף, שנועד להגן עלינו מפני מזהמים, חיידקים ופציעות. בשל עומס החיים, לא תמיד אנחנו שמים לב לסימנים שהגוף שלנו שולח לנו כשנוצרת דלקת בגוף ולכן יכול להיווצר מצב של דלקת כרונית וזה עלול להוות קרקע פורייה להתפתחות מחלות כמו סוכרת, סרטן, מחלות לב, דלקות מפרקים, השמנה עיקשת, עייפות כרונית ועוד.
ברוב המקרים, המקור לדלקתיות כרונית הוא אורח חיים מודרני שכולל: תזונה מתועשת, חשיפה לזיהומים סביבתיים, סטרס מתמשך, חוסר שינה, נטילת תרופות, קרינה, ועומס רגשי.
אז איך נזהה אם יש בגוף דלקת?
תחושת עייפות מתמשכת
כאבים חוזרים שלא מגיבים לטיפול
השמנה שלא יורדת למרות מאמץ
בדיקת CRP גבוהה (מדד ביוכימי לדלקתיות בגוף)
כדי להפחית את הדלקת נרצה לשנות את התזונה שלנו-
נפחית– סוכרים, מזונות מעובדים, מאפים מקמח לבן, בשרים מעובדים, מוצרי חלב וגלוטן, אלכוהול, עישון ומתח נפשי.
נוסיף– ירקות ופירות במגוון רחב של צבעים- עשירים בנוגדי חמצון טבעיים.
קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים- מקור מצוין לסיבים תזונתיים.
חומצות אומגה מסוג אומגה 3 – נמצאות בדגים, אצות, זרעי פשתן, שמן זרעי רימון, ואגוזי מלך. כמו כן גם תבלינים אנטי-דלקתיים כמו כורכום וג'ינג'ר.
מזונות פרוביוטיים – יוגורט ביתי, ירקות כבושים טבעיים (רצוי ביתיים)
תה ירוק- משקה שמספק הגנה אנטי-דלקתית.
וטיפ לסיום ששווה לחשוב עליו…
אנחנו מוקפים ברדיקלים חופשיים-חומרים מזיקים שגורמים לנזק חמצוני ולדלקתיות. הדרך היחידה לנטרל אותם היא בעזרת נוגדי חמצון שנמצאים רק בפירות וירקות. אבל… כמה מאיתנו באמת מצליחים לאכול כל יום 7-13 מנות של פירות וירקות בצבעים שונים שרשויות הבריאות ממליצות לנו? פה נכנסת האפשרות לשלב תוספי תזונה איכותיים שמבוססים על פירות וירקות מרוכזים- כתמיכה פשוטה, נגישה, ויומיומית, בדיוק כשאין זמן לחתוך סלט בחמישה צבעים כל יום.
רוצים לדעת איך אפשר לחזק את הגוף בצורה טבעית ואפקטיבית, גם כשאין זמן? מוזמנים לפנות אלי ואשמח לשתף אתכם במה שאני בחרתי עבור עצמי ועבור שלי באהבה💚
נטע רווה קדמי, מאמנת בריאות ותזונה אינטגרטיבית
050-5643671 [email protected]
